Zonnepanelen reinigen

Om een goed rendement te blijven behalen dienen uw zonnepanelen gereinigd te worden. Dit komt de levensduur ten goede. Laat vuil uw panelen dus niet aantasten!

Vervuiling van uw zonnepanelen kan leiden tot verlies in rendement en levensduur

Na het plaatsen van zonnepanelen is voor de meeste leveranciers de klus geklaard. Wij adviseren u om de zonnepanelen te onderhouden na plaatsing. U kunt zich namelijk voorstellen dat alles wat in de buitenlucht geplaatst wordt last krijgt van atmosferische vervuiling. Dit resulteert in verschillende lagen vuil op uw zonnepanelen. Dit ziet u wellicht niet omdat de zonnepanelen hoog op het dak of op onbereikbare plaatsen liggen. Vaak wordt beweerd dat reiniging van zonnepanelen overbodig is, omdat het in Nederland veel regent. Het vuil zou daardoor vanzelf wegspoelen. Dit is echter niet het geval. Wij zien regelmatig dat zonnepanelen door slecht onderhoud dermate zijn aangetast dat er nieuwe zonnepanelen geplaatst moeten worden. Dit is een dure investering, die u het liefst zo lang mogelijk uitstelt.

Door alleen al atmosferische vervuiling kan er jaarlijks 5% tot 10% rendement verloren gaan.

Door alleen al atmosferische vervuiling kan er jaarlijks 5% tot 10% rendement verloren gaan. Hoe langer u wacht met een reinigingsbeurt, hoe meer vuil zich kan hechten. Door tijdig een onderhoudsplan te realiseren voorkomt u dit probleem en wordt de levensduur van uw zonnepanelen verlengd. U heeft er veel profijt van om uw zonnepanelen te laten reinigen door een vakkundig bedrijf. De werkzaamheden worden veilig en door ervaren medewerkers uitgevoerd. Wij maken gebruik van RO- (Reverse Osmose) water (TDS minder dan 0,07), waardoor er geen chemicaliën gebruikt worden. Het resultaat is een residu vrije oppervlakte, optimaal rendement en een verlengde levensduur. De frequentie van de reinigingsbeurten die wij adviseren hangt af van de locatie van de zonnepanelen. Doorgaans volstaat één tot twee reinigingsbeurten per jaar.

Voor wie doen we dit?

Objecten waar wij zonnepanelen reinigen zijn voornamelijk bedrijfspanden, winkels, scholen, gebouwen van VvE’s (Vereniging van eigenaars), stichtingen en overheidsinstanties, zonneparken, maar ook woningen van particulieren.

Meestal vindt een reinigingsbeurt plaats in het vroege voorjaar, omdat vanaf deze periode zonnepanelen flink veel energie opwekken. Per situatie kan worden bepaald of een tweede reinigingsbeurt in het najaar gewenst is.

Samenwerking met installateurs

Installatiebedrijven van zonnepanelen worden na installatie vaak gevraagd hoe de klant het onderhoud moet verzorgen van de geplaatste panelen.

Dit behoort doorgaans niet intern tot de mogelijkheden, waardoor wij kunnen worden aanbevolen. Hierdoor ontstaat er een nieuwe samenwerking waarbij wij de nazorg kunnen regelen en het rendement van de zonnepanelen optimaal gehouden wordt. Uw klanten zijn bij ons in goede handen wat resulteert in een win-win situatie voor alle partijen.

Hoe vraag ik dit aan en hoe worden de kosten berekend?

Om tot een prijsindicatie/advies te komen kan telefonisch of per e-mail contact met ons worden opgenomen. Ook is het mogelijk om op onze website ‘de schoonmaakscan’ in te vullen als het gaat om meerdere diensten. Het is belangrijk dat u ons zoveel mogelijk informatie verschaft over de situatie en uw specifieke wensen, maar indien nodig komen wij uiteraard op locatie om een en ander te bespreken.

Ons streven is om binnen één week na uw aanvraag een vrijblijvende offerte te overleggen. Indien deze akkoord bevonden wordt plannen we gezamenlijk een geschikte startdatum in voor de uitvoering van de werkzaamheden.

JG Totaal Schoon Onder de Linden 44, 6903 AT Zevenaar
Email: contact@jgtotaalschoon.nl

Bel ons op 06 - 2035 2073
Copyright JG Totaal Schoon 2021 - 2023  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring  |  Algemene Voorwaarden
Design & development by: Timeless Design